Studiebegeleiding

Waarom studiebegeleiding?

Studiebegeleiding kan op verschillende ogenblikken in de studieloopbaan het noodzakelijke duwtje in de rug zijn. Een succesvol studietraject hangt immers van heel wat factoren af. Naast het strikt vakinhoudelijke vormen een goede studiehouding en een reeks sleutelvaardigheden de hoekstenen van dit succes. De essentiële elementen die bijdragen tot een gezonde studiehouding (voor vakinhoudelijke studiebegeleiding: zie bijles):

studiebegeleiding

Studiemethode en studieplanning

Je weet waar je naartoe wilt en je voelt dat het binnen je mogelijkheden ligt maar toch wil het maar niet lukken? Tegelijk ervaar je moeilijkheden met planning, hoofdzaken en bijzaken onderscheiden… Het hanteren van een goede studiemethode en het opstellen en opvolgen van een realistische studieplanning zijn twee uiterst belangrijke vaardigheden om leerstof te verwerken. Integrip biedt hulp bij het structureren of samenvatten van leerstof, opstellen van een studieplanning en het beheersen van de (studie)aandacht. Lees meer over studiemethode of studieplanning.

Motivatie

Merk je dat je je meer en meer vragen stelt over wat je aan het doen bent? Dat je het wel eens grondig beu bent? Samen met jou kijken we wat de kern vormt van deze vragen en gaan we op zoek naar oplossingen. Lees meer over motivatie.

Assertiviteitstraining

Vind je het moeilijk om uit te drukken wat jij voelt en wilt? Lijken de belangen en de gevoelens van jezelf en van anderen in conflict te staan met elkaar? Je kunt leren op een gezonde en respectvolle manier jezelf uit te drukken zonder steeds te moeten kiezen tussen jezelf en de ander. Lees meer over assertiviteitstraining.

Faalangst

Stel je vast dat de angst je om het hart slaat telkens de examens naderen? Dan is het tijd om er iets aan te doen. Wij bieden een training op maat, zowel individueel als in groep om op een gezonde manier om te gaan met je spanning. Lees meer over faalangst.

Samen kijken hoe wij u kunnen helpen? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.